Afspraak maken – Huisartsenpraktijk Pasteur – Leeuwarden
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Pasteur
Coopmansstraat 40 8921 ST
Leeuwarden

Afspraak maken

Op werkdagen van 08:00 uur – 10:00 uur kunt u bellen met de assistente voor het maken van een afspraak of visite aanvraag.

Als u klachten heeft waarvan u denkt dat ze dezelfde dag nog gezien moeten worden, verzoeken wij u om tussen 8.00 en 10.00 uur of zo spoedig mogelijk te bellen.

Indien u later belt is de kans om dezelfde dag gezien te worden aanzienlijk kleiner. Het spreekuur van de huisarts en assistentes zijn dan al vol gepland. We streven ernaar, indien u op tijd belt, u zo spoedig mogelijk te helpen.

Op werkdagen kunt u bellen met de assistente in de ochtend van 11:00-12:30 uur en in de middag van 13:30-16:00 uur  voor het opvragen van uitslagen, afspraken maken, recepten en of overleg. Zie uitslagen onder praktijkinformatie!

Visite

Wanneer de klachten van dien aard zijn dat u niet zelf naar de praktijk kunt komen, kan de huisarts bij u een visite afleggen. Visites kunnen alleen om medische redenen worden gedaan. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het reguliere spreekuur te komen.

In de praktijk zijn de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling beter.

Een visite dient u bij voorkeur voor 10.00 uur aan te vragen.

De huisarts rijdt dagelijks visites tussen 11:00 – 12:30 uur.

Meerdere klachten / Dubbele afspraak

Indien u meerdere vragen heeft, kunt u dat bij het maken van de afspraak aangeven. Wij proberen hier dan rekening mee te houden bij het plannen van de afspraak. Helaas is het niet altijd mogelijk om op het gewenste tijdstip een dubbele afspraak in te plannen.

Heeft u meerdere klachten en een gewone afspraak op het spreekuur dan zal de dokter u vragen om een nieuwe afspraak te maken.

Het spreekuur loopt vast als iedereen met een lijstje komt, dus bij meerdere klachten een dubbele afspraak of meerdere afspraken!

Physician assistant (PA)

De PA is een medisch zorgprofessional die zelfstandig medische taken  van de huisarts kan overnemen. De PA is hiervoor speciaal opgeleid en is BIG geregistreerd. De PA staat ook geregistreerd in het kwaliteitsregister van de NAPA.  De PA mag medicijnen voorschrijven en een aantal voorbehouden handelingen uitvoeren.  De PA overlegt bij twijfel altijd met de huisarts.

Vragen assistente

Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden. De assistente is hiertoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en urgentie (mate van spoed) van uw klachten, zodat de agenda van de huisarts beter ingevuld kan worden. Ook kunnen de assistentes veel van uw vragen al beantwoorden.

De assistente is net zoals de huisarts verplicht om vertrouwelijk met uw gegevens om te gaan.

Opname telefoongesprekken

De gesprekken worden opgenomen. In verband met trainingsdoeleinden kunnen deze worden teruggeluisterd.